Η κυβέρνηση της αριστεράς ξεπουλάει και την Εγνατία οδό


Η Εγνατία οδός  στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο, δηλαδή στους εργαζόμενους της χώρας, 6,5 δισ. ευρώ. Παραχωρείται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτες για 100 εκατομμύρια ευρώ, με δικαίωμα εκμετάλλευσης για 40 έτη ! Πρόκειται για εξευτελιστικό αντίτιμο αν αναλογιστεί κανείς ότι τα ετήσια έσοδα για το κράτος από την εκμετάλλευση της οδού είναι 50 εκατομμύρια ευρώ !

Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπουλάει την Εγνατία για ένα ποσό -100 εκατομμύρια- που μπορεί να αποκομίσει το κράτος σε μόλις δύο έτη. Ακόμα και με τη λογική του δικού τους κράτους, ενός κράτους που εξοβελίζει κάθε κοινωνική παροχή, και μετατρέπεται σε κατασταλτικό και φορολογικό μηχανισμό, μια τέτοια συμφωνία είναι απλά εξευτελιστική.

Ακόμη περαιτέρω ακόμη και αυτά τα 100 εκατομμύρια που θα πάρει το ΤΑΙΠΕΔ, θα κατευθυνθούν κατευθείαν στους δανειστές για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους , που ακόμη… διαγράφεται από την κυβέρνηση της αριστεράς.

Έλλογο αποτέλεσμα αυτού του ξεπουλήματος, είναι οι εργολάβοι που ομολογουμένως θα έχουν επιτύχει μια επικερδής συμφωνία, να πολλαπλασιάσουν τους σταθμούς διοδίων όπως και το σχετικό αντίτιμο, ώστε να αποσβέσουν σε ελάχιστο διάστημα, την επένδυσή τους.

Από τον Τσίπρα που «ανέβαζε» άσχημης αισθητικής θεατρικά, στις κινητοποιήσεις των διοδίων ζητώντας την κατάργηση τους, φτάσαμε  στην αριστερή κυβέρνηση που ξεπουλάει την δημόσια περιουσία, εμφανίζοντας το ξεπούλημα ως αναγκαία ιδιωτική επένδυση για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Πρόκειται για την «πολιτική οικονομία» «αριστερών» πραματευτάδων, χορτάτων, αδαών και επικίνδυνων.

γράφει ο Χρήστος Μιάμης

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.